In Memoriam - Peter van de Weijer

Ons bereikte het trieste bericht dat trainer en erelid Peter van de Weijer vorig weekend (zaterdag 18 maart) overleden is. Peter is 67 jaar geworden.

Sinds 1977 was Peter actief lid van zwemvereniging Neptunus'58, eerst als coördinator van het wedstrijdzwemmen. Later werd hij vrijwilliger bij de afdeling masterzwemmen en de afdeling ster- en zwemvaardigheidszwemmen. Nog een paar jaar later werd Peter ook trainer bij de afdeling zwemmend redden. Naast praktijklessen gaf hij daar ook de theorielessen.

Vanaf 1987 was Peter coördinator en bestuurslid van Neptunus '58 voor de afdeling ster- en zwemvaardigheidszwemmen. In die tijd was Peter ook als examinator betrokken bij de Nationale Raad Zwemdiploma's en bij Neptunus'58 zelf. Hij coachte verschillende trainers in opleiding. Twee jaar terug heeft hij het coördinatorschap van de afdeling overgedragen aan Linda Spooren, omdat hij het zelf rustiger aan wilde gaan doen. Op woensdagavond bleef hij wel zijn baantjes zwemmen bij de afdeling masterzwemmen.

In 2010 werd Peter vrijwilliger van het jaar en kreeg hij van de gemeente Schijndel de KLOS-trofee. In 2013 werd hem het erelidmaatschap van Neptunus'58 gegund.

Op de zaterdag gaf hij training aan verschillende groepen bij het zwemvaardigheids-zwemmen, zowel aan jongeren als aan volwassenen, een groep die hij zelf had opgericht. Peter was enorm betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij de vereniging. Hij was altijd aanwezig, investeerde veel tijd in het voorbereiden van zijn lessen en gaf op zijn eigen manier enthousiast les. Peter was een sterke stabiele factor in het team.

Wij zullen hem blijvend missen.

Aan het wedstrijdbad in Schijndel, waar Peter vele uren doorbracht, wordt een plaats ingericht voor jullie persoonlijke berichten voor Peters familie. We kunnen afscheid nemen van Peter op woensdag 22 maart van 20.00 tot 22.00 uur in het Gasthuis in Schijndel. De crematie wordt gehouden op donderdag 23 maart om 14.00 uur in het crematorium in Uden.